<

Omul lui Dragnea în I.N.S. va consemna și centraliza rezultatele Referendumului pentru Justiție

Conform ordinului 1529/14.05.2019 emis de Institutul Național de Statistică, teleormăneanca Elena Mihaela Iagăr, vicepreședinta I.N.S., cu rang de subsecretar de stat, a fost numită în fruntea echipei de specialiști care să “asigure infrastructura necesară realizării operațiunilor tehnice de consemnare și centralizare a rezultatelor referendumului național din 26 mai 2019”.

Elena Mihaela Iagăr a fost implantată la I.N.S. de către Liviu Dragnea în 2012, fiind adusă de la Turnu Măgurele la pachet cu Tudorel Andrei, actualul președinte al I.N.S.; Elena Mihaela Iagăr a și afișat public acest „plasament”, ținând o vreme pe biroul ei de demnitar (subsecretar de stat) un tablou cu portretul lui Liviu Dragnea! (sursa: B1 TV)

Ordinul I.N.S. nr. 1529/14.05.2019, fila 1
Ordinul I.N.S. nr. 1529/14.05.2019, fila 2

Conform CV-ului publicat pe site-ul I.N.S., la Turnu Măgurele Elena Mihaela Iagăr gestiona Eurobac SRL, societate aflată în administrarea Consiliului Județean Teleorman și a Primăriei din Turnu Măgurele.

Elena Mihaela Iagăr se numește ea însăși ca membru (în capul listei) al echipei ce va asigura „infrastructura necesară consemnării și centralizării rezultatelor referendumului”, fiind unul dintre cei trei vicepreședinți a căror nume apare la semnăturile ordinului, aflându-se deci într-un conflict de interese flagrant. Este de remarcat faptul că unul dintre cei trei vicepreședinți (Beatrix Gered) nu a semnat ordinul, fapt ce pune în discuție legalitatea acestuia.

În pofida faptului că nimic din CV-ul dânsei n-o recomandă pentru această misiune, domnișoara Iagăr a mai cooptat în echipă numeroase alte persoane, fără competențe tehnice în IT (obiectivul declarat al detașărilor), întregul colectiv ajungând la 80 de persoane!

Domnișoara Iagăr a fost și revoluționar la … Turnu Măgurele, fiind deținătoarea unui Certificat de luptător remarcat prin fapte deosebite pentru victoria Revoluției (sursa: Guvernul României), într-o perioadă în care, potrivit CV-ului, lucra la intreprinderea Alimentara.

La Referendumul din 26 mai domnișoara Iagăr și echipa își vor da silința la consemnarea și centralizarea rezultatelor.

Comentarii
Loading...