FEDERAȚIA OPERATORILOR ROMÂNI DE TRANSPORT va protesta pe 20 Martie în Piața Victoriei. Protestul a fost autorizat de Primaria Capitalei

0 75

FEDERAȚIA OPERATORILOR ROMÂNI DE TRANSPORT (FORT) este o asociere patronală cu aproximativ 1.500 de membri companii de transport, având ca obiect de activitate transportul de marfă şi persoane în trafic intern şi internaţional, precum şi activităţi conexe acestora.

FORT anunță, printr-un comunicat dat publicității astăzi, că în data de 20 martie, începând cu ora 08:30, organizează un protest în Piața Victoriei la care vor participa membri ai federației din întreaga țară, prezenți la manifestare cu autobuze, autocare si autoturisme (cca. 600 de autovehicule și 5.000 de persoane). Protestul a fost autorizat de Primaria Capitalei și  vine ca reacție la blocajele legislative pe care le întâmpină din partea Guvernului.

FORT anunță că se va ralia și protestului din data de 15.03.2019, ora 15,00, inițiat de antreprenorul Ștefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă în Moldova. Redăm în continuare comunicatul de presă:

Federatia operatorilor Romani de Transport (FORT)
Membra a Patronatului National Roman
NR428/12.03.2019
COMUNICAT DE PRESA
FORT anunta public declansarea protestului din data de 20 Martie in Piata Victoriei. Protestul a fost autorizat de Primaria Capitalei
Dupa alte doua saptamani, mult asteptatele Ordonante de urgenta in domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare.

Federatia Operatorilor Romani de Transport – F.O.R.T. considera ca sectorul de activitate in cauza nu s-a mai intalnit niciodata cu un asemenea moment, ce risca sa blocheze iremediabil transportul rutier national si judetean de pasageri.

Solicitarile membrilor F.O.R.T sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse in fundamentarea celor doua acte normative blocate acum la nivel guvernamental, in principal din cauza acelorasi grupuri de interese ce incearca sa foloseasca legislatia pentru propriul interes si buzunar.
F.O.R.T. solicita Guvernului rezolvarea problemelor cu adevarat prioritare pentru piata de transport pasageri respectiv:
– eliminarea sintagmei in mod repetat din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane
– prelungirea programelor interjudetean si judetene de transport pasageri

Orice alta completare adusa acestor doua modificari esentiale, nu reprezinta altceva decat incercari disperate ale unor indivizi de a modifica legea pentru acoperirea unor ilegalitati sau situatii litigioase.
In data de 20 Martie, in Piata Victoriei, incepand cu ora 08.30, glasul celor ce sustin aceste modificari, cu siguranta o sa fie auzit.
Protestul se desfasoara pe modelul celui ce a declansat modificarea legii RCA, la acesta participand membrii federatiei din intreaga tara, prezenti la manifestare cu autobuze, autocare si autoturisme.

Conducerea F.O.R.T. sustine declaratii de presa la fata locului, incepand cu ora 10.00. transportul de marfuri cat si cel de pasageri.
Presedinte F.O.R.T. Augustin Hagiu
Mobil: 0729 218 111

Newsletter
Comentarii
Loading...

Acest website folosește cookies pentru a optimiza navigarea. Puteți opta să nu folosim cookies. AcceptăCitește mai mult