Semnați Petiția 1297, care denunță legea 208/2015 ca neconstituțională!

0 44

Domnul Octavian Stîngă, reprezentantul acțiunii „Un Timbru pentru Dreptate”, a fost prezent în studioul Rezist.TV și a acordat un interviu Dianei Maria Voicu.
Am produs 11 segmente video, din care vă invităm să urmăriți a șasea parte.

[TRANSCRIERE]

O.S: Cât mai mulți oameni din Diaspora și din România sunt invitați, sunt rugați să se alăture acțiunii noastre. Ei trebuie să trimită scrisori.

D.V: Unde găsesc aceste scrisori?

O.S: Aceste scrisori se vor găsi pe pagina acțiunii noastre Un Timbru pentru Dreptate. Ei trebuie să le tipărească, să le semneze,să le timbreze – de aici, Timbru pentru Dreptate – și să le trimită la o adresă pe care o vom publica, către cabinetul Avocatului Poporului. Este important ca aceste semnături să fie pe hârtie pentru că numai așa ele produc efecte juridice, și nu online. De aceea am numit acțiunea Un Timbru pentru Dreptate. Puneți un timbru!

D.V: Câtă lume credeți că știe dintre românii care trăiesc în Uniunea Europeană, în afara granițelor, că le sunt încălcate drepturile la egală reprezentare?

O.S: Cred că nu foarte mulți știu lucrul ăsta, cred că există un sentiment confuz de inechitate; dar nu cred că sunt mulți cei care au făcut aceste calcule ca să vadă că raportul este înfiorător, 10 la 1 sau 9 la 1 de subreprezentare! Este un raport foarte grav! Și eu cred că nu sunt mulți cei care au făcut aceste calcule.

D.V: În septembrie 2018 s-a lansat inițiativa cetățenească ”Oameni Noi în Politică”. Printre cele șapte modificări pe care le propune inițiativa există și două care rezolvă, cumva, problema votului Diasporei, atât numărul de fotolii în parlament, propus a se dubla, cât și posibilitatea ca cetățenii care și-au păstrat domiciliul în România să poată să voteze în afara granițelor țării pentru circumscripția unde au domiciliul. Rezolvă inițiativa „Oameni Noi” problema așa cum o vedeți dumneavoastră?

O.S: Inițiativa „Oameni Noi”, cu care suntem la curent și la care am și contribuit este o continuare firească, aș zice, a Timbrului pentru Dreptate. Inițiativa „Oameni Noi” propune soluții, Timbru pentru Dreptate își propune să arate că legea trebuie schimbată, printr-o hotărâre a Curții Constituționale care nu mai poate fi ignorată de Parlament sau de Guvern. Să nu uităm că Parlamentul sau Guvernul, având în vedere componența lui actuală, poate alege să amâne sine die, să ignore sau chiar să respingă inițiativele legislative, fie ele și venite de la cetățeni. Dar, în conformitate cu legislația actuală, nu își pot permite să ignore o decizie a Curții Constituționale. Timbru pentru Dreptate vine, din punctul nostru de vedere, în sprijinul inițiativei „Oameni Noi”, demonstrând că legislația este proastă și trebuie schimbată.

D.V: Nu este doar proastă, este neconstituțională!

Newsletter
Comentarii
Loading...

Acest website folosește cookies pentru a optimiza navigarea. Puteți opta să nu folosim cookies. AcceptăCitește mai mult