Acțiunea „Un Timbru pentru Dreptate” cere vot egal pentru românii din Diaspora

0 49

Domnul Octavian Stîngă, reprezentantul acțiunii „Un Timbru pentru Dreptate”, a fost prezent în studioul Rezist.TV și a acordat un interviu Dianei Maria Voicu.
Am produs 11 segmente video, din care vă invităm să urmăriți a cincea parte.

[TRANSCRIERE]

D.V: Cine trebuie, cine poate să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu această nedreptate, neconstituționalitate, a legii 208?

O.S: Curtea Constituțională o pot sesiza membrii Parlamentului, Guvernul, Președintele. Cetățenii nu o pot sesiza direct, ci prin intermediul Avocatului Poporului. Noi avem o acțiune juridică pregătită și un avocat care a pregătit o petiție pentru Avocatul Poporului spre Curtea Constituțională, în care cerem să se ridice o excepție de neconstituționalitate tocmai din aceste motive: vrem să fim egali.

D.V: Ce aliați aveți, domnule Stângă? De ce nu ar sesiza Curtea Constituțională, de exemplu, un partid parlamentar?

O.S: Noi nu facem parte din partide. Inițiativa noastră este transpartinică. Nu, este deasupra partidelor! ea este valabilă pentru oricine! Cetățenii pot vota cu cine doresc, bineînțeles! Pentru noi important este ca ei să fie egal reprezentați.

D.V: Acesta este unul din motivele pntru care nu ați sesizat un partid parlamentar în legătură cu neconstituționalitatea legii.

O.S: Mai mult, am refuzat sprijinul unui partid.

D.V: Cine este echipa care a creat Timbru pentru Dreptate?

O.S: Este o echipă de români din Diaspora, formată din mine și din români din diverse țări. Din Germania mai avem colegi de echipă, din Elveția, din Italia, Franța. O echipă mai mare formată actualmente din circa 25 de persoane care contribuie la aceste acțiuni. Desigur, acțiunea cea mai importantă este cea a avocatului nostru, care formulează și conduce prin sistemul juridic acțiunea.

D.V: Odată sesizat Avocatul Poporului, se întâmplă ce? Ce sperați, la ce invitați să se alăture românii din Diaspora sau românii din România care află despre Timbru pentru Dreptate?

O.S: Odată sesizat Avocatul Poporului, noi sperăm ca el să vadă nedreptatea și să înainteze Curții Constituționale acțiunea noastră.

D.V: Ce veți face dacă nu face acest lucru, totuși, vorbim despre Victor Ciorbea.

O.S: Nu știu ce vom face dacă nu va face asta, dar știu ce vom face ca el să facă asta sau să îi atragem atenția că e de făcut asta!

Newsletter
Comentarii
Loading...

Acest website folosește cookies pentru a optimiza navigarea. Puteți opta să nu folosim cookies. AcceptăCitește mai mult