Dorel de la CNAIR

0 105

Ne-am amuzat trist cu toții de ingeniozitatea lui Dorel, care a terminat autostrada A3 într-un semafor și o trecere de pietoni la intersecția cu Șoseaua Petricani. De fapt nu aceasta este știrea. Știrea este că Dorel de la CNAIR a organizat o intoxicare de tipul tonelor de porumb raportate la hectar, pentru a nu pleca acasă pe 31 Decembrie, cum l-a amenințat doamna Viorica.

Întrebare la Radio Erevan: Este adevărat că A3 se termină într-un semafor și o trecere de pietoni? 

Răspuns: Este adevărat, dar nu este autostradă ci șosea, iar nodurile rutiere și parcările nu sunt finalizate…

Astăzi, 14.12.2018, reprezentanții CNAIR au recepționat lucrările la sectorul de autostradă București – Ploiești, km 0+000 (Intersecție Petricani) – km 3+325, Nod Centură București și Nod Moara Vlăsiei.

Cei 3,3 km se vor alătura altor circa 3,2 km deja finalizați, din apropierea strada Popasului și până la Centură. În total, cei circa 6,5 km de la Centură și până în șoseaua Petricani vor avea câte trei benzi pe sens (fără bandă de urgență) și două noduri: la intersecția cu Popasului și un sens giratoriu la intersecția cu strada Gherghiței. La intersecția cu Șoseaua Petricani autostrada se va termina într-o intersecție în „T” semaforizată, cu bretele dedicate pentru virajul la stânga, atât de pe autostradă, cât și de pe Șoseaua Petricani.

Proiectarea și execuția acestui sector de autostradă au fost făcute de Asocierea Aktor – EuroContruct Trading 98 pentru 129.180.727,51 lei fără TVA.

Comunicatul CNAIR

Să numărăm minciunile!

Minciuna nr.1: „sectorul de autostradă București – Ploiești, km 0+000 (Intersecție Petricani) – km 3+325”

Conform Legislației Rutiere,

AUTOSTRADA este drumul național de mare capacitate si viteză, semnalizat special, rezervat exclusiv circulației autovehiculelor care nu servesc proprietății riverane, având cel puțin doua benzi de circulație pe sens și bandă de urgență, intersecții denivelate și accese limitate, intrarea și ieșirea fiind permise numai prin locuri special amenajate.

Definiția autostrăzii în legislația rutieră

Pentru că cei 6,5 km deschiși circulației între Șoseaua Petricani și Șoseaua de Centură nu au bandă de urgență și au o trecere la nivel la intersecția cu strada Gherghiței (un sens giratoriu), ei sunt clasificați din perspectiva legislației rutiere ca șosea, și nu ca autostradă.

Minciuna nr.2: „reprezentanții CNAIR au recepționat lucrările la (..) Nod Moara Vlăsiei”

Membri ai Asociației Construim România (ASCORO) s-au deplasat la nodul Moara Vlăsiei, au fotografiat situația reală pe teren, și au relatat pe pagina lor de Facebook:

Deși este gata de aproape 2 ani de zile, nodul rutier de la Moara Vlăsiei nu a fost recepționat! După mulți ani de așteptări autostrada A3 la intrare în București a fost deschisă traficului vineri seara, după multe ore de amânări.
Totuși, locuitorii din Balotești, Căciulați, Moara Vlăsiei nu se pot bucura de acești noi kilometri de drum pentru că nodul de la Moara Vlăsiei, ce permite intrarea și ieșirea înspre și dinspre Moara Vlăsiei, Căciulați, Balotești, a fost uitat să mai fie finalizat, atât de constructorul grec Aktor, cât și de CNAIR.
Recepția parțială de vineri nu a inclus și acest nod rutier, în ciuda faptului că inclusiv comunicatul de presă al CNAIR anunța vineri că: „Astăzi, 14.12.2018, reprezentanții CNAIR au recepționat lucrările la sectorul de autostradă București – Ploiești, km 0+000 (Intersecție Petricani) – km 3+325, Nod Centură București și Nod Moara Vlăsiei.”
Reamintim că în contract erau incluși, pe lângă cei 3 km de autostradă, 2 parcări (care încă nu sunt finalizate și nici recepționate) și 4 noduri rutiere: de la Petricani, Gherghiței, Popasului și Moara Vlăsiei.
În această seară am făcut o vizită la acest nod rutier, după ce dimineață am observat faptul că încă mai erau prezenți câțiva parapeți din beton, parapeți ce fuseseră mutați de locuitorii din zonă pentru a putea intra și ieși de pe autostradă.
Surpriza noastră a fost și mai mare: nu numai că parapeții vechi de beton nu fuseseră scoși, dar au fost aduși alții mai mari. Așa cum se poate vedea din pozele efectuate în această seară, urmele din zăpadă a utilajelor erau proaspete. Așadar, constructorul Aktor a blocat, din nou, accesul pe autostradă.
În plus, am constatat faptul că lipsește cel puțin o lisă din parapetul de protecție de pe breteaua de ieșire de pe autostradă (de pe sensul de București), precum și lipsa a câtorva indicatoare rutiere și a unui panou de informare deasupra aceleași bretele. Mai mult, de pe indicatoarele de informare de pe autostradă au fost înlăturate benzile negre care acopereau parțial indicatoarele, astfel că acum șoferii sunt induși în eroare cum că ar putea folosi ieșirea de pe autostradă în acel punct.

Postarea ASCORO despre starea nodului Moara Vlăsiei
ASCORO au filmat cu drona și momentul tăierii pamblicii la ciotul de autostradă care nu e autostradă, ci șosea. Și da, puteți vedea și trecerea de pietoni…

Poate la anul, dar negreșit până în 20-20, Dorel va opri traficul pe această porțiune de intrare în oraș pentru a reface soluția constructivă de dezafluire în Șoseaua Petricani. Va desființa tramvaiul ce (încă!) trece pe acolo, va construi un sens giratoriu, și va scoate semaforul și trecerea de pietoni. Pentru borduri se va face licitație nouă, pentru că cele puse acum vor fi distruse la decopertare.

Pe Dorel îl mai cheamă Narcis Neaga. Pe șeful lui, Lucian Șova. Pe șefa acestuia, Viorica Dăncilă. Aceasta din urmă s-a burzuluit la Dorel să aibă 100 km de autostradă deschise până la 31 Decembrie, ori pleacă acasă. Dorel este hotărât să taie pamblici și de Revelion.

Newsletter
Comentarii
Loading...

Acest website folosește cookies pentru a optimiza navigarea. Puteți opta să nu folosim cookies. AcceptăCitește mai mult