Jandarmi dedicați (ep. 1) – maiorul Dumitru Cristian Ion Alexandru

0 201

Ca jandarm, una e să primesti un ordin discutabil și să-l execuți cu prudență și alta să fii comandant și să faci ce îți trece prin cap la nervi. Există astfel de șefi jandarmi, care nu doar că se avântă chiar ei în prima linie, ci o fac cu contondență față de “dușman”. Mi-a fost dat să cunosc un astfel de jandarm: maiorul Dumitru Cristian Ion Alexandru, comandant de detașament la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, Batalionul 2.

Prima oară când l-am văzut a fost în Piața Victoriei, imediat după 10 august. Ofuscat că protestatarii strigau “Slugile lui Dragnea”, a intrat în mijlocul lor și i-a atenționat amenințător “Atenție la vocabular!”, iar apoi a trecut la fapte, încercând să scoată cu forța un tânăr din perimetrul împrejmuit.

Mă aflam la 5-7 metri de el. Toți colegii săi, inclusiv negociatorii se aflau dincolo de gardurile de protecție; el era în mijlocul mulțimii. Din reflex m-am dus la colegii săi negociatori și i-am rugat să intervină. Numai după apariția acestora, domnul maior a renunțat la intenție, fără însă a renunța și la încrâncenarea din priviri și mimică. Pe chipul său se citea doar ură față de cei ieșiți în stradă pentru apărarea Justiției!

Maiorul Dumitru Cristian Ion Alexandru este versat la săltatul cetățenilor de pe stradă. În 2014, când era încă căpitan și doar comandant de grupă, a ridicat un tânar chiar în timp ce dădea un interviu jurnaliștilor de la Epoch Times.

A doua oară când l-am văzut a fost pe 5 noiembrie, când conducea dispozitivul de jandarmi ce supraveghea o adunare publică nenotificată în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde urma să se judece apelul lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive. Nu doar că acea adunare nu era notificată, dar a avut un caracter vădit politic, participanții fiind simpatizanți PSD, iar organizatorii, liderii acestui partid (chiar Secretarul General al PSD, Codrin Ștefănescu, a trecut la ora 8:45 să dea consemnul de retragere comandourilor de pensionari).

În calitate de comandant, n-a dispus legitimarea nimănui, n-a tras de nimeni să-l ducă la dubă, nu s-a răstit la nimeni. A avut doar grijă ca jurnaliștii să fie filmați. Când a fost abordat de către jurnalista Camelia Tabacu (cea care l-a surprins pe “omul cu banii” care venise să deconteze prestația pensionarilor deja plecați), maiorul Dumitru Cristian Ion Alexandru a evitat cu bărbăție orice dialog cu jurnalista.

Newsletter
Comentarii
Loading...

Acest website folosește cookies pentru a optimiza navigarea. Puteți opta să nu folosim cookies. AcceptăCitește mai mult