Onoare de artist

0 69

Unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, Dan Bittman, a cântat pentru locuitorii celui mai sărac sector al Bucureștiului, Sectorul 5, la o mega-paranghelie marca PSD. Nu, n-a fost act de caritate, dimpotrivă; onorariul a fost direct proporțional cu sărăcia și mizeria acestei urbe … 11000 euro. Omu’ nu doar a prestat, ci inclusiv a aclamat în gura mare șoapte tandre la urechile boss-ului care l-a plătit, primarul Florea.

Un artist își câștigă existența din onorariu, însă acest onorariu nu ar trebui să fie obținut și onorabil? Nu cred că Angela Gheorghiu ar fi cântat la onomastica lui Nuțu Cămătaru, ori Gheorghe Zamfir la vreo cumetrie din clanul Cordunenilor! Nu cred că și-ar fi vândut serviciile infractorilor, indiferent cât ar fi plătit aceștia, cu atât mai mult nu le-ar fi adus osanale!

Într-adevăr, bunul-simț te îndeamnă să mulțumești celui care te plătește, însă în cazul de față primaru’ n-a dat din buzunarul lui cei 11000 de euro, ci din buzunarul contribuabilului aflat în fața scenei. Dacă Dan Bittman ar fi vrut să fie recunoscător pentru bănuții primiți ar fi trebuit să-i mulțumească publicului. Bittman a ales însă să scoată în evidență calitățile de mare gospodar ale domnului Florea, de parcă ar fi fost în staff-ul de campanie electorală al acestuia.

Unii dintre cititori m-ar putea acuza de exagerare. Ce treabă are Dan Bitman cu interlopii, sau primarul Florea, cu hoții? Pai, are! Un primar care întinde gazon între șinele de tramvai cu 40 de euro mp în loc de 2 euro cum se numește? Iar un artist care ridică în slăvi un astfel de primar ce fel de onoare are?
Opinia mea nu vizează muzica lui Dan Bittman. Niciodată nu i-am pus la îndoială farmecul artistic (sunt chiar fan Holograf). Dar, una este talentu’ și alta-i caracteru’!

Newsletter
Comentarii
Loading...

Acest website folosește cookies pentru a optimiza navigarea. Puteți opta să nu folosim cookies. AcceptăCitește mai mult