Cele șapte categorii de dușmani ai #Rezist

0 46

Cred că ar fi cazul să identificăm dușmanii #rezist și motivațiile lor. Iată o scurtă prezentare a categoriilor pe care le-am întâlnit eu.

  1. Securiștii, milițenii și celelalte “cadre” foste comuniste sunt cei mai agresivi la adresa rezistenților. Dragnea le-a promis revelarea târzie a “idealurilor” frânte de revoluție. E ultima lor posibilitate de-a se răzbuna pe susținătorii libertătii. Sunt foarte activi atât în mediul online cât și offline, fiind cozile de topor ale infractorilor. Sunt în stare de orice.
  2. Pensionarii, asistații social, în general acea categorie întreținută care nu a reusit să se adapteze noilor vremuri. Sunt nostalgici după comunisti, urăsc orice schimbare și reacționează la vechii stimuli ideologici. Au fost puternic pervertiți de comunism, acesta fiind paradisul lor pierdut. Sunt combatanti fara elan în online, ponderea lor fiind în offline, constituind nucleul dur al electoratului ciumei roșii.
  3. Marea masă a birocrației politizate, funcționari captivi, instalați pe funcții urmare a fidelității față de partid, rubedenii sau alte interese. Sunt obedienți și acționează doar la ordin. De obicei sunt lași, evită confruntările directe.
  4. Naționaliștii de cavernă, dacopații sau alti frustrați identitar. În general grupurile acestora sunt controlate de vechea securitate și acționează diversionist (gen marele miting naționalist de pe 1 august). Se manifestă de cele mai multe ori sub acoperire, după punctajul pe care îl au de la șefii lor.
  5. Habotnicii religioși sunt alimentați de popimea coruptă, parteneră a statului cleptocrat și de radicalii religioși, înverșunați hateri ai civilizației occidentale. Adepți ai unui stat condus după precepte religioase, dupa vechile “pravile” medievale. Atacă rar, cu o argumentație naționalist-religioasă, homofobă și de multe ori antisemită.
  6. Slavofilii, marii iubitori ai Rusiei neprihănite. Sunt alimentați de puternica propagandă rusească. Atacă în turmă, fiind susținuti de o armată de troli, după un scenariu mereu bine pus la punct. Sunt puțini, însă agresivi și greu epuizabili.
  7. Secesioniștii. I-am numit generic așa, însă ce-i caracterizează e ura față de România. Urăsc în tăcere tot ce e românesc, chiar dacă de multe ori vorbim de etnici români. Visează provinciile românești independente. Se manifestă rar și atunci sub diverse acoperiri ideologice. Îi urăsc pe cei din vechiul regat, însă ascund asta sub retorica diferențelor culturale. Fac parte din categoria celor care au identitate incertă, fiind puternic influențati de mitologia vechilor imperii din vest și est. Paradisul lor pierdut e o lume care n-a existat niciodată, dar despre care se jura că a fost reală. Urăsc #rezist deoarece au simțit că nu e doar o miscare de revendicări ci o filozofie originală a unei Românii mai puternice, relevante.
Newsletter
Comentarii
Loading...

Acest website folosește cookies pentru a optimiza navigarea. Puteți opta să nu folosim cookies. AcceptăCitește mai mult