Vezica și violența

0 80

La mitingul PSD din 10 iunie au fost aduse în împrejurimile Pieței Victoriei sute de toalete ecologice, însă la cel al Diasporei, niciuna. Nici măcar pentru pentru jandarmi. Spre deosebire de protestatarii liberi care au apelat la toaletele restaurantelor din zonă, jandarmii și-au satisfăcut nevoile în dispozitiv, în mașinile de intervenții, la pungă și la pet.

Cât de dezumanizat trebuie să fi pentru a ignora nevoile fiziologice ale omului. Și cât de obedient trebuie să fi pentru a accepta o astfel de umilință! Cum să ignori nevoile fiziologice ale sutelor de mii de protestatari ce s-au perindat prin Piața Victoriei pe parcursul întregii zile. Și cu atât mai mult, cum să le ignori pe ale miilor de jandarmi aduși să te apere. Deliberat, pe aceștia din urmă i-au tratat ca pe niște fiare sălbatice capabile doar să vâneze, iar ei, cu brio, s-au comportat ca atare: doar animalul te atacă chiar dacă ai mâinile ridicate.


Prin tratamentul aplicat trupelor de ordine guvernanții le-au lezat nu doar onoarea militară, ci și demnitatea umană. Analizând la rece situația, cred că putem face o legătură de cauzalitate între vezică și violență. Poate că trupele au vrut să elibereze Piata mai devreme pentru a se putea elibera și ei de presiunea vezicii, pentru a se ușura în tihnă. Jandarmii care n-au apelat la pungă și la pet, au apelat ulterior la bulan și la tuburile de gaz. Într-un fel sau altul trebuia și ei să se detensioneze.

Privarea de nevoile de bază poate provoca animalul din om. Probabil, păpușarii au știut de acestă legătură și intenționat i-au privat pe jandarmi de satisfacerea nevoilor primare, pentru ca aceștia să se comporte cât mai instinctual, cât mai BARBAR cu putință. Cred că este nevoie de un amplu studiu de specialitate care să trateze legătura între nivelul satisfacerii nevoilor fiziologice și gradul de manifestare al agresivității, iar ca studiu de caz se poate lua comportamentul Jandarmeriei Române la protestul de pe 10 august din Piața Victoriei.

Newsletter
Comentarii
Loading...

Acest website folosește cookies pentru a optimiza navigarea. Puteți opta să nu folosim cookies. AcceptăCitește mai mult