Ministrul Carmen Dan minte!

0 106

Potrivit colonelului MAI Dumitru Rențea, doamna ministru Carmen Dan minte când spune că nu dânsa a condus operațiunile Jandarmeriei din seara zilei de 10 August. Acesta își argumentează opinia invocând faptul că Ministrul Afacerilor Interne este șeful Centrului Național de Conducere al Acțiunilor de Ordine Publică (CNCAOP), iar conducerea acțiunilor de ordine publică este reglementată de art.13. alin.(5) din OUG 30/2007 privind organizarea și funcționarea MAI-ului, precum și de HG 1152/2014 privind organizarea, funcționarea și compunerea CNCAOP.

Nu vă imaginați că ministrul de interne dispune intervențiile Jandarmeriei, acțiunile operative ale Poliției sau misiunile pompierilor. Există o lege clară care stabilește cine decide intervenția pentru restabilirea ordinii publice, iar aseară acest ordin a fost aprobat de prefect, conform Legii 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice

Carmen Dan

De asemenea, acesta susține că Centrul Național de Conducere Integrată a Situațiilor speciale (CNCI), componenta operativă a CNCAOP, funcționează permanent, 24/7, în subordinea nemijlocită a ministrului de resort, iar organul de conducere al Jandarmeriei, respectiv Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) nu are personalitate juridică. Ca atare, entitatea care nu are un organ de conducere care să exprime voința juridică a persoanei juridice nu există din punct de vedere juridic (art.187 NCC), astfel că CNCAOP și CNCI reprezintă de fapt organul de conducere al Jandarmeriei.

Comunicatul MAI din data de 11 august, prin care doamna ministru Carmen Dan face aceste declarații, este încă o dovadă că s-a încercat inducerea în eroare a opiniei publice. Potrivit domnului colonel Dumitru Rențea legea stabilește clar faptul că ministrul dispune intervențiile Jandarmeriei, acțiunile operative ale Poliției și misiunile pompierilor (art.13 alin. 5 din OUG nr.30/2007 și HG nr. 1152/2014), prefectul nemaiavând competența de a “decide intervenția pentru restabilirea ordinii publice” din anul 2004, odată cu adoptarea Legii 31/2004 pentru modificarea Legii 60/1991.

În urmă cu câteva luni, Colonelul Dumitru Rențea a fost trecut în rezervă printr-un simulacru de cercetare disciplinară fiindcă a avut impertinența de a solicita doamnei ministru Carmen Dan elaborarea Regulamentului de organizare și funcționare a MAI. Da, exact, Ministerul Afacerilor Interne nu are Regulament de organizare și funcționare, adică fiecare face ce-l taie capu’ în ideea că nimeni nu răspunde de nimic. Asta s-a văzut cel mai bine în seara zilei de 10 August.

Newsletter
Comentarii
Loading...

Acest website folosește cookies pentru a optimiza navigarea. Puteți opta să nu folosim cookies. AcceptăCitește mai mult